Calcul Varsta Pensionare Conform Legii 263

0
(0)

Varsta pensionare este momentul in care persoanele pot sa-si incheie activitatea profesionala si sa beneficieze de pensia de stat. Legislatia privind varsta pensionare, prevazuta in Legea nr. 263 din 2010, se aplica tuturor persoanelor care activeaza in Romania.

Potrivit Legii 263, persoanele care activeaza pot alege sa intre in pensie la o varsta cuprinsa intre 55 si 65 de ani, in functie de anumite criterii. In cazul persoanelor care urmeaza sa intre in pensie la varsta de 65 de ani, acestea trebuie sa indeplineasca una dintre urmatoarele conditii: sa fi lucrat cel putin 15 ani, sa fi acumulat cel putin 15 ani de cotizare la fondul de pensii sau sa fi acumulat cel putin 5 ani de cotizare si sa aiba un venit lunar care sa corespunda nivelului salariului mediu brut pe economie.

In cazul persoanelor care urmeaza sa intre in pensie la varsta de 55 de ani, acestea trebuie sa indeplineasca una dintre urmatoarele conditii: sa fi lucrat cel putin 20 de ani, sa fi acumulat cel putin 15 ani de cotizare la fondul de pensii sau sa fi acumulat cel putin 5 ani de cotizare si sa aiba un venit lunar care sa corespunda nivelului salariului mediu brut pe economie.

In cazul persoanelor care urmeaza sa intre in pensie la o varsta cuprinsa intre 55 si 65 de ani, acestea trebuie sa indeplineasca una dintre urmatoarele conditii: sa fi lucrat cel putin 15 ani, sa fi acumulat cel putin 15 ani de cotizare la fondul de pensii sau sa fi acumulat cel putin 5 ani de cotizare si sa aiba un venit lunar care sa corespunda nivelului salariului mediu brut pe economie.

In plus, persoanele care indeplinesc conditiile pentru pensionare pot sa beneficieze si de alte avantaje, cum ar fi majorarea pensiei cu 25% pentru fiecare an de cotizare peste 15 ani.

De asemenea, persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 263 pot sa beneficieze de o pensie anticipata inainte de varsta de 65 de ani. Pentru a beneficia de aceasta pensie anticipata, persoanele trebuie sa indeplineasca anumite criterii, cum ar fi sa fi lucrat cel putin 10 ani, sa fi acumulat cel putin 15 ani de cotizare la fondul de pensii sau sa fi acumulat cel putin 5 ani de cotizare si sa aiba un venit lunar care sa corespunda nivelului salariului mediu brut pe economie.

In concluzie, Legea nr. 263 din 2010 ofera persoanelor care activeaza in Romania posibilitatea de a alege o varsta de pensionare cuprinsa intre 55 si 65 de ani, in functie de anumite criterii. De asemenea, persoanele care indeplinesc conditiile impuse pot sa beneficieze si de alte avantaje, cum ar fi majorarea pensiei sau pensia anticipata.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2021 are arhitectura autorizație beneficii beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii copii costa cub design educatie efecte secundare exterior facultate formula gard gradina istorie lemn manopera matematica materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate sarcina simptome tratament vise vânzare